Soutěž o sochařské portréty

Spolek pravidelně pořádá soutěž o sochařské portréty důležitých osobností, které se významným způsobem zapsaly do našich i světových dějin. Hlavním cílem této soutěže je vybrat a ocenit nejzdařilejší portréty, o jejichž realizaci a umístění projevují zájem veřejné instituce i soukromé osoby. V minulých letech již ze soutěže vzešlo několik kvalitních realizovaných portrétů - např. portrét prezidenta Václava Havla, Karla III. Schwarzenberga, Prof. Antonína Holého, Prof. Otty Wichterle a dalších. Soutěžní portréty jsou prezentovány na výstavách, aktuálně ve spolupráci s Národním technickým muzeem v Praze 7.

Aktuálně vyhlášená soutěž

Proběhlé soutěže

čvn 20 2018

Vyhlášení veřejné neomezené soutěže o sochařské portréty MUDr. Vladimíra Kočandrleho, Marie Curie-Skłodowské a dvojportrét Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda

Spolek sochařů České republiky vyhlašuje již čtvrtý ročník soutěže o sochařské portréty. Bude se soutěžit o portréty MUDr. Vladimíra Kočandrleho, který v roce 1984 provedl první úspěšnou transplantaci srdce u nás, významné polské fyzičky Marie Curie-Skłodowské a známých cestovatelů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda.

říj 13 2014

Soutěž tří portrétů

Sdružení sochařů 18.5.2014 vyhlásilo soutěž na sochařské portréty Václava Havla, prof. Antonína Holého a arch. Jana Kaplického.

Galerie

Sídlo Spolku sochařů ČR
Pod Vítkovem 554/4
130 00, Praha 3

Korespondenčí adresa
Vinohradská 2299/162
130 00, Praha 3

Číslo účtu: 156296776/0600

Spolek sochařů České republiky © Copyright 2018. Všechna práva vyhrazena.